Pikáns csirkeszárnyak zöldségkörettel recept
A Pikáns csirkeszárnyak zöldségkörettel hozzávalói:1 kg csirkeszárny
50 dkg mexikói zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
ételízesítő
2 dl ét olaj
római kömény
chilipor
koriander
oregánó
só
őrölt szegfűbors
petrezselyemzöld
szárnyas fűszerkeverék
A Pikáns csirkeszárnyak zöldségkörettel elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágjuk. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat, és 1 napig a hűtőben érleljük. A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt, és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 6. 00:16
A pikáns csirkeszárnyak zöldségkörettel elkészítési módja és hozzávalói.