Tárkonyos csirkeragu leves Anita módra recept
A Tárkonyos csirkeragu leves Anita módra hozzávalói:1 kg cs.mell filé (lehet pulyka is)
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1,5 dl fehérbor
só ízlés szerint
1 kg mirelit mexikói v vegyes zöldségkeverék
1 tasak morzsolt tárkony
8 maggi szárnyashúsleves kocka
2 nagy doboz tejföl
kb 5 liter víz
ízlés szerint citromlé (én kb 6-7 evőkanállal szoktam tenni)
A Tárkonyos csirkeragu leves Anita módra elkészítési módja:
A hagymákat pépesre aprítjuk, olajon kicsit megfuttatjuk, majd ráteszzük az apróra vágott cs.mellet. Fehéredésig pirítjuk. Majd a fehérborral röviden pároljuk, sózzuk. Miután a bort elpároltuk, hozzáadjuk a zöldségkeveréket a vizet és a leveskockákat. Készre főzzük. Kb 35-40 perc alatt. Ha elkészült, öntsük bele a morzsolt tárkonnyal kikevert tejfölt. Első forrásnál elzárhatjuk a tűzhelyet. Citromlével izesítsük. Melegen, de akár hidegen is tálalhatjuk!
Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Cs.Anita, 2012. jún. 12. 08:01
A tárkonyos csirkeragu leves anita módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.