Fűszeres karajcsíkok recept
60 perc
Szénhidrátszegény
100 kcal
1 adaghoz:
-2 közepes szelet sertéskaraj
-víz
-egy teáskanál só
-egy csipet fokhagymapor
-egy csipet vöröshagymapor
-egy csipet majoránna
-egy ici-pici őrölt köménymag
-egy ici-pici őrölt babérlevél
-egy csipet fehérbors
-egy csipet durvára darált színesbors(ettől szebb lesz a külseje,szerintem normál borrssal is lehet helyettesíteni)
A Fűszeres karajcsíkok elkészítési módja:
A fűszereket összekeverjük.Bekenjük vele a húsokat. A húsokat egymás mellé alufóliára fektetjük,és becsomagoljuk. Egy kis tepsibe kb. fél centi vastagon csapból forró vizet engedünk. Betesszük a vizes tepsibe a húst, és berakjuk az előmelegített 180°os sütőbe. 40 percen keresztül otthagyjuk.Kivesszük,kicsomagoljuk. Még nem biztos hogy teljesen puha lesz, de nem kell megijedni. Felvágjuk vékony csíkokra. Egy teflonban olaj nélkül, aranybarnára piritjuk. A fűszer egy része megfeketedik, és lepereg róla.Kb 4-5 percig kell pirítani.
Aki nem szereti a nagyon fűszerest, az kevesebb fűszert használjon.Amíg előmelegszik a sütő, addig állhat a hús a hús a fűszerben.A víz befog a húshoz folyni.Ha fehér hab marad a húson le kell kaparni.
Köretnek:a borsó és a répa illik hozzá.Vgay aki nem fogyózik: párolt rízs, krumplipüré.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ginwloss, 2007. márc. 20. 22:16
A fűszeres karajcsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.