Almával töltött sertéspecsenye recept
Az Almával töltött sertéspecsenye hozzávalói:2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 teáskanál durva szemű só,
1 teáskanál szárított rozmaring,
1/2 teáskanál szárított kakukkfű,
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors,
Kb. 2 kg kicsontozott sertéskaraj,
1 evőkanál vaj,
2 nagy savanykás alma, meghámozva, kimagozva és vékony szeletekre vágva
1 közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagyma,
2 evőkanál barna cukor,
1 teáskanál dijoni mustár,
1 bögre almabor vagy almalé.
Az Almával töltött sertéspecsenye elkészítési módja:
160 fokra melegítsük elő a sütőt. Keverjük össze a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet egy kis lábasban. Majdnem a közepéig vágjuk be hosszába a húst. Hajtsuk szét. Dörzsöljük a fokhagymás keverék felét a hús belsejébe. Közepes- nagy lángon olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban. A hagymát és az almát adjuk hozzá, 5-10 perc alatt kevergetve pároljuk puhára. Adjuk hozzá a mustárt és a barna cukrot. A hús bevágott felszínén oszlassuk el az almás keveréket. A bevágott részt hajtsuk vissza és hosszában kötözzük össze a húst. Öntsük rá az almabort/ almalevet. A maradék fokhagymás keveréket dörzsöljük a húsba. Süssük lefedés nélkül 2-2és1/2 órán keresztül, gyakran locsolgatva az pecsenyelével, ami a tepsi alján összegyűlt. Felszeletelés előtt hagyjuk a 15 percig állni a sültet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kontitibi, 2009. márc. 27. 13:41
Az almával töltött sertéspecsenye elkészítési módja és hozzávalói.