Csirkés csicseriborsó recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkés csicseriborsó hozzávalói:
2 koncerv csicseriborsó
3 fej hagyma
1 koncerv paradicsomszósz
2 gerezd fokhagyma
1/2 cup oliva olaj
1 cup lé a csicseriborsó konzervből
só
bors
1 teáskanál száritott rozmaring
1 csirkemell (ennyi volt itthon,mehet több is ha jó húsosan szereted)
A Csirkés csicseriborsó elkészítési módja:
A megpucolt és félbevágott hagymát felszeleted,majd egy kicsi oljban és vizben jó puhára párolod. Közben Leszűröd a csicseriborsókat, és ebből 1 cup levet félreteszel. Majd a levet a csicseriborsót a rozmaringot,sót,borsot,paradicsomszószt és a maradék olajat beleteszed egy jénaiba, jól összekevered. Közben ha a hagyma már jó puhi, beleteszed a felkockázott csirkemelleket és fehéredésig sütöd, ha majdnem kész belenyomod a 2 gerezd fokhagymát és pár pillanatig sütöd együtt....vigyázz nehogy megégjen, keserű lesz;) Majd ahogy kész vagy ezzel szépen ráhalmozod a hagymás húst a csicseriborsós keverékre. Végezetül szórd meg sóval a tetejét az egésznek. Majd 180fokra előmelegitett sütőbe teszed és kb 1-1 és negyed órát sütöd! A lényeg, hogy a nedvesség az aljáról teljesen párolódjon el. ..és a hagyma jó kis pirosas szint kapjon.. Én már a végén összekutyultam:))
Eredetileg ez hús nélkül készül, és csak egy köret, de én megbolonditottam egy kis csirkemellel igy egytálételként fogyasztottam.
Mind a kétféleképpen ISTENI és nagyon egyszerű Görög étel:) Egy ügyfelemtől kaptam!
Remélem nektek is izleni fog!
Móki
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. ápr. 6. 00:25
A csirkés csicseriborsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.