Almával töltött sertéspecsenye - Karácsony recept
Az Almával töltött sertéspecsenye - Karácsony recept hozzávalói:2 gerezd zúzott fokhagyma
» 1 teáskanál durva szemű só
» 1 teáskanál szárított rozmaring
» 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
» 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
» Kb. 2kg kicsontozott sertéskaraj
» 1 evőkanál vaj
» 2 nagy savanykás alma, meghámozva, kimagozva és vékony szeletekre vágva (bögre)
» 1 közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagyma (kb. 1 bögre)
» 2 evőkanál barna cukor
» 1 teáskanál dijoni mustár
» 1 bögre almabor vagy almalé
Az Almával töltött sertéspecsenye - Karácsony recept elkészítési módja:
160°C-ra melegítsük elő a sütőt. Keverjük össze a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet egy kis lábasban. Majdnem a közepéig vágjuk be hosszába a húst. Hajtsuk szét. Dörzsöljük a fokhagymás keverék felét a hús belsejébe. Közepes- nagy lángon olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban. A hagymát és az almát adjuk hozzá, 5-10 perc alatt kevergetve pároljuk puhára. Adjuk hozzá a mustárt és a barna cukrot. A hús bevágott felszínén oszlassuk el az almás keveréket. A bevágott részt hajtsuk vissza és hosszában kötözzük össze a húst. Öntsük rá az almabort/ almalevet. A maradék fokhagymás keveréket dörzsöljük a húsba. Süssük lefedés nélkül 2-2és1/2 órán keresztül, gyakran locsolgatva az pecsenyelével, ami a tepsi alján összegyűlt. Felszeletelés előtt hagyjuk a 15 percig állni a sültet.
-
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 3c6e1a663f, 2009. nov. 30. 13:15
Az almával töltött sertéspecsenye - karácsony recept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.