Karfiolbundában sült csirkemell recept
A Karfiolbundában sült csirkemell hozzávalói:1 közepes db karfiol
80 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fokhagymapor
0.5 dl víz
2 dl főzőtejszín
2 ek tejföl
1 db tojás
3 közepes db újhagyma
10 dkg füstölt sajt
2 ek napraforgómag
A Karfiolbundában sült csirkemell elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét), és leszűrjük. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva sütjük. A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk. A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb. 20 percig. A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal, és további 10 percig még sütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 20. 17:46
A karfiolbundában sült csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.