Karfiolos rakott csirkemell franciásan recept
A Karfiolos rakott csirkemell franciásan hozzávalói:1 közepes db karfiol
50 dkg csirkemell filé
600 g tejföl
25 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
4 ek napraforgó olaj
8 ek zsemlemorzsa
2.5 l víz (a karfiol főzéséhez)
A Karfiolos rakott csirkemell franciásan elkészítési módja:
Először feltesszük főzni egy nagy edénybe, sós vízbe a karfiolt, rózsáira szedve. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk. A tejfölt összekeverjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval. Olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha a karfiol megpuhult (vigyázz, nehogy túl puha legyen, mert akkor később nagyon szétesik), a rózsákat átforgatjuk a prézliben. Egy nagy tepsit vagy üvegedényt kikenjük a vajjal, és belerakunk egy réteg csirkemellet. Meglocsoljuk egy kis fokhagymás tejföllel, majd rárakunk egy réteg prézlis karfiolt, majd megint tejfölt és egy adag reszelt sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van az alapanyagokból úgy, hogy a végén a tetején jó sok sajt legyen. Előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük (akkor jó, ha szép aranybarna lesz a sajt a tetején).
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 22. 20:32
A karfiolos rakott csirkemell franciásan elkészítési módja és hozzávalói.