Rakott patiszon darált hússal recept
A Rakott patiszon darált hússal hozzávalói:2 patiszon
40 dkg darált hús
2 dl tejföl
10 dkg sajt
2 közepes fej hagyma
pirospaprika
só
bors
A Rakott patiszon darált hússal elkészítési módja:
Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd szeleteld fel a nagyját vékonyan. Készíts a darált húsból jó sűrű pörköltet. Mikor az kész, tedd bele a kis kockákra vágott patiszont, s azzal főzd készre. Pakold a szeletelt patisszont és a húst rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is. Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 19. 20:28
A rakott patiszon darált hússal elkészítési módja és hozzávalói.