Pirított máj recept






4adaghoz:
50dkg csirkemáj (de lehet bármilyen máj is)
1db közepes fej hagyma
2dl tejföl
só
majoranna
bors
pirospaprika
olíva olaj
A Pirított máj elkészítési módja:
A kis kockákra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg. Majd tedd bele a feldarabolt csirkemájat, borsozd, paprikázd, majorannázd. Tehetsz bele összenyomott fokhagymát is. Kb. 10-15 perc múlva, amikor puha a máj, sózd meg és habard be a tejföllel.
Fontos minden májas receptnél, hogy csak a legeslegvégén szabad megsózni, mert ha nem így teszel, akkor kemény lesz a máj.
Update:1, kivéve, ha libamájból készül!
(A megadott kalória-, ch-, és zsírtartalom 4adagra értendő. A fehérjeérték:100g/4adag )
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zse pi, 2006. máj. 30. 12:02
A pirított máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.