Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pirított máj recept

Pirított máj recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Kalória 1102 kcal
Zsírtartalom 60 gramm
Szénhidráttartalom 32 gramm

A Pirított máj hozzávalói:
4adaghoz:
50dkg csirkemáj (de lehet bármilyen máj is)
1db közepes fej hagyma
2dl tejföl

majoranna
bors
pirospaprika
olíva olaj


A Pirított máj elkészítési módja:
A kis kockákra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg. Majd tedd bele a feldarabolt csirkemájat, borsozd, paprikázd, majorannázd. Tehetsz bele összenyomott fokhagymát is. Kb. 10-15 perc múlva, amikor puha a máj, sózd meg és habard be a tejföllel.

Fontos minden májas receptnél, hogy csak a legeslegvégén szabad megsózni, mert ha nem így teszel, akkor kemény lesz a máj.

Update:1, kivéve, ha libamájból készül!

(A megadott kalória-, ch-, és zsírtartalom 4adagra értendő. A fehérjeérték:100g/4adag )


Kategória: Egytálételek receptjei


A pirított máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook