Zöldséges húsos ragu recept
60 perc
A Zöldséges húsos ragu hozzávalói:
40 dkg sovány hús,
25 dkg burgonya,
15 dkg sampinyon gomba,
1 nagy sárgarépa,
1 húsos pirospaprika,
1 húsos zöldpaprika,
10 dkg brokkoli,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
0,5 dl olaj,
só,
bors,
szójaszósz,
esetleg erőspaprika
A Zöldséges húsos ragu elkészítési módja:
A hagymát karikákra szeljük, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, a zúzott fokhagymát, és borsozzuk. A húst meg kell pirítani, és mikor levet ereszt, lefedjük, dinszteljük, míg puha lesz. Időközben a zöldségeket csíkokra szeleteljük. A húshoz legelőször a répát adjuk, mikor félig megpuhult, hozzátesszük a paprikát, és a végén a brokkolit, a gombat, és dinszteljük együtt még pár percig. A burgonyát szintén csíkokra vágjuk és megsütjük a megmaradt vajon és olajon. Mikor elkészült, összekeverjük a húsraguval, és még egyet rottyantunk rajta, hogy a burgonya magába szívja a szaftot. Ízlés szerint szójaszósszal vagy egy kis erőspaprikával pikánsabbá tehetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:21
A zöldséges húsos ragu elkészítési módja és hozzávalói.