Burgonyaleves bográcsban recept
A Burgonyaleves bográcsban hozzávalói:Fél kg tisztított burgonya,
10 dkg füstölt szalonna,
4 dkg zsír,
egy nagy fej tisztított hagyma,
1 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál,
só,
1 evőkanál pirospaprika,
5 adag csipetke.
A Burgonyaleves bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágom, a zsírban megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd néhány perc múlva megszórom a paprikával. Hozzáadom a kickákra vágott burgonyát és a felkarikázott gyökérzöldségeket, amelyekkel néhányszor megforgatom. Felöntöm 3 liter vízzel és sózom. Mintegy 10 perc után hozzáadom a felkockázott paradicsomot, felkarikázott paprikát és a petrezselyemszálakat. A végén hozzáadom a csipetkét és kiveszem belőle a petrezselyemszálakat. Mintegy 10 perc múlva megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. aug. 2. 17:47
A burgonyaleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.