Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bográcsos krumplileves recept

Bográcsos krumplileves recept

A Bográcsos krumplileves hozzávalói:
1/2 kg tisztított burgonya,
10 dkg füstölt szalonna,
4 dkg zsír,
1 nagy fej tisztított hagyma,
1 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teaskanál só,
1 evőkanál pirospaprika,
5 adag csipetke.


A Bográcsos krumplileves elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágom, a zsírban megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd néhány perc múlva megszórom a paprikával. Hozzáadom a kockákra vágott burgonyát és a felkarikázott gyökérzöldségeket, amelyekkel néhányszor megforgatom. Felöntöm 3 liter vízzel és sózom. Mintegy 10 perc után hozzáadom a felkockázott paradicsomot, felkarikázott paprikát és a petrezselyemszálakat. A végén hozzáadom a csipetkét és kiveszem belőle a petrezselyemszálakat. Mintegy 10 perc múlva megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bográcsos krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook