Rizses-zöldséges csirke recept
A Rizses-zöldséges csirke hozzávalói:50 dkg csirkemell filé,
20 dkg rizs,
3 gerezd fokhagyma,
2 kávéskanál csípős paprikakrém,
1 sárgarépa,
2 tojás,
10 dkg zöldborsó (mirelit is lehet),
10 dkg garnélarák (konzerv vagy fagyasztott),
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál durvára vágott mandula,
fokhagymás fűszersó,
őrölt bors,
pici só.
A Rizses-zöldséges csirke elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fűszersóval, sóztuk, borsoztuk, wokban, forró olajban átpirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük, és alufóliával letakarjuk. Kevés forró olajba tesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a kis hasábokra vágott sárgarépát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk és nagy lángon, kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a főtt rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet, és összekeverjük. A rántottát felszeleteljük és díszítésként a rizses húsra tesszük. Végül rászórjuk a felaprított mandulát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 31. 09:02
A rizses-zöldséges csirke elkészítési módja és hozzávalói.