Toszkán bableves recept
A Toszkán bableves hozzávalói:1 fej hagyma,
1 piros és 1 zöld paprika,
1 doboz fehér bab (40 dkg),
1/2 evőkanál olivaolaj,
1/2 csilipaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
1 liter zöldségleves,
só,
frissen őrölt bors,
1 kis csomó bazsalikom,
reszelt parmezán.
A Toszkán bableves elkészítési módja:
A hagymát finomra vágom és az olajon üvegesre párolom. A paprikákat megtisztítom, kicsumázom, megmosom, apróra vágom, az apróra vágott chilivel együtt a hagymára dobom és tovább párolom. A babot leszűröm, a fokhagymát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Mindkettőt hozzáadom a hagymás paprikához. A paradicsomot megmosom, apróra vágom, pürésítem és a zöldséglevessel együtt szintén hozzáadom. A levest felforralom, sózom, borsozom és 10-15 percig főzöm. Apróra vágom és hozzáadom a bazsalikomot (néhányat félreteszek a díszítéshez). Parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 30. 15:50
A toszkán bableves elkészítési módja és hozzávalói.