Pármai padlizsán recept
A Pármai padlizsán hozzávalói:750 gr. Padlizsán,
200 gr. sűrített paradicsom, vagy 30 dkg üveges paradicsom szósz,
250 gr. pizza mozarella sajt (durvára reszelve),
100 gr. reszelt parmezán sajt,
só,
olíva olaj.
A Pármai padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánoknak vágjuk le a csumáját, mossuk meg őket és karikázzuk fel, majd sózzuk be és tegyük félre kb. 30 percre. Ettől kiengedi keserű levét! Öblítsük le hideg vízzel, és jól csöpögtessük le, vagy itassuk le a vizet papír törlővel. Mindkét oldalát lisztezzük be és egy serpenyőben kevés olajon futassuk meg, hogy egy kis színt kapjon, illetve a liszt rásüljön. Amikor minden padlizsán karika kész, vegyünk egy tűzálló tálat, vagy egy megfelelő méretű kis tepsit, amit kikenünk olíva olajjal. Az aljára terítsünk szét paradicsomszószt, majd fedjük be padlizsánszeletekkel, szórjuk meg a kétféle sajttal. Folytassuk a rétegezést addig, amíg van a hozzávalókból, de úgy, hogy a tetejére sajt kerüljön. Fedjük le alufóliával és 200 fokos sütőben kb. 20 percig süssük. Majd vegyük le az alufóliát, és süssük még kb. 10 percig, hogy a teje megpiruljon. Máris kész és forrón tálalhatjuk.
Akár reggel elkészíthetjük a tepsibe, s mehetünk kirándulni.
Amikor megjövünk 30 perc alatt kész.
Ha köretnek szánjuk, akkor néhány szelet pulykamell filét, vagy filézett csirkecombot pácoljunk be reggel egy kis oliva olajjal és mediterrán fűszerekkel, s mikor megjövünk ezeket is csak gyorsan meg kell sütni serpenyőben, vagy grillen.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 27. 08:33
A pármai padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.