Töltött padlizsán recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
kevés
A Töltött padlizsán hozzávalói:
kb. 8 db kisebb padlizsán
40 dkg darált pulykahús
1 olasz sürített paradicsomkonzerv
oliva olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
bors, só, reszelt parmezán
A Töltött padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat félbevágjuk, (miután megmos, szára levág) és a húsát késsel ügyesen a héja mellett 1 cm-vel körben kivágjuk. Ezeket fogjuk megtölteni, a kivágott belsejét kockára vágjuk, bele egy tálba. Serpenyőben olajat melegítünk rá az apróra vágott hagyma megpirít, majd rá a husit. Miután átfehéredett, rádobjuk a padlizsánkockákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát préselve só, bors. Félkészre pároljuk. Tehetünk már ebbe is némi parmezánt. Kiolajozunk szilvia papírtörlő segítségével egy nagy tepsit. Beleültetjük a padlizsánokat, amelyeknek a belsejét sóztuk, borsoztuk. Megtöltjük a husis töltelékkel és alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Majd fólia levesz, parmezánnal megszórjük és kb. még 10 percig pirítjuk.
Aki szereti mozarellával is isteni a tetején :)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2007. aug. 7. 11:15
A töltött padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.