Túrólepény recept




50 dkg félzsíros túró
2 tojás
1,5 dl tej
kb. 5 dkg zabkorpa
édesítőszer
canderel kakaópor
citromhéj
A Túrólepény elkészítési módja:
A túrót villával összetörni, belekeverni az édesítőt (folyékony)és a két tojás sárgáját, majd a tejet hozzáadni (annyit hogy kellemes krémes állaga legyen) utána a zabkorpát és citromhéjat reszelni bele. (de lehet őrölt zabpehely is). A fehérjét felverni kemény habnak és beleforgatni a masszába. Kétfelé választani, egyikbe 2 ek canderel kakaóport keverni. Egy üveg jénai tál aljára egy sor sárga túró a tetejére a kakaós. Rátenni az üvegtetőt, kb. 180 fokon 30 perc max és kész. Isteni fini Update1-es lepény lesz belőle :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2007. jún. 30. 23:01
A túrólepény elkészítési módja és hozzávalói.