Zabkorpás gyümi torta recept
A Zabkorpás gyümi torta hozzávalói:Tésztához:
3 tojás 4 evőkanál zabkorpa 1 ek. natúr kakaópor 1 ek. folyékony édesítő 1 ek. 12% tejföl 1 mokkáskanál sütőpor 3 evőkanál víz.
Krém:
1 db nagy natúr joghurt, mirelit vagy friss gyümölcs apróra vágva, folyékony édesítőszer ízlés szerint, 1 cs zselatin kis vízben felfőzve.
Teteje:
1 cs tortazselé mirelit vagy friss gyümölcs
A Zabkorpás gyümi torta elkészítési módja:
Egy tortaformában megsütjük a piskótát. A krém hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a kihűlt piskótára majd betesszük a hűtőbe. Ha ez megszilárdult rárakjuk a gyümölcsöt és ráöntjük az elkészített tortazselét.
Fogyasztásig hűtőben kell tárolni. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy teljesen meg tudjon szilárdulni.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. máj. 25. 12:19
A zabkorpás gyümi torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.