Gesztenye kocka (Update) recept
Szénhidrátszegény
A Gesztenye kocka (Update) hozzávalói:
A tésztához:
5 tojás
4 evőkanál víz
7 csapott evőkanál porédesítő
1 dl olívaolaj
6 evőkanál zabpehely liszt
2 evőkanál zsírszegény kakaópor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl zsírszegény tej
1 cs. vanília puding
2+2 kanál porédesítő
2 cs cukormentes gesztenyemassza (A Tescós édesítővel van)
20 dkg light margarin (Én most Lincot használtam, mert az volt itthon, de másfajta is megfelel)
rumaroma ( Na ezt nem kell sajnálni belőle, mert jó pikáns lesz tőle)
A tetejére:
2-3 dl cukormentes tejszín
1 kanál folyékony édesítő
1 habfixáló
pici kakaópor
A Gesztenye kocka (Update) elkészítési módja:
5 tojás sárgáját 7 kanál porédesítővel és 4 evőkanál vízzel kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál zabpehely lisztet, fél csomag sütőport, 2 csapott evőkanál kakaót, és a 5 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Krém: 2 cs cukormentes (édesítős) gesztenyemassza, 20 dkg light margarin, porédesítő kb 2-3 kanálnyi, rumaroma. Ezeket jó alaposan kikeverjük. 1 cs vanilia pudingot, 3 dl tejben 2 kanál porédesítővel megfőzünk. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez. A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük! Tetejére: Felverünk 3 dl cukormentes tejszínt egy kis folyékony édesítővel és megszitáljuk kakaóporral.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. nov. 22. 07:22
A gesztenye kocka (update) elkészítési módja és hozzávalói.