Gyümölcskocka (U1) recept



A tésztához:
5 tojás
2 kanál víz
2 kanál zabkorpa
4 kanál Norbi sütiliszt
4 kanál porédesítő
1/2 kávéskanál fahéj
csipet sütőpor
A krémhez:
1 dr Oetker vaníliás puding por
3 kanál porédesítő
4 dl sovány tej
8 dkg delma light margarin
A tetejére:
1 fürt megmosott, leszárított szőlő
1-2 csomag cukormentes zselatin (Én most Cooposat használtam)
2 kanál porédesítő
4-5 dl víz
A Gyümölcskocka (U1) elkészítési módja:
A tésztához valókból a szokott módon piskótát sütünk. Amíg sül, elkészítjük a vaníliás pudingot édesítővel majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint is. A tésztára kenjük, majd kirakjuk szőlőszemekkel. (Én úgy szoktam, hogy amikor szeletelem téglalapokra vágom és minden szeleten 2 szem szőlő van.) A zselatint a tasakra írt utasítás szerint készítem és amikor eléggé megdermedt, a sütire kanalazom. Teljes dermedésig még a hűtőbe teszem.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. szept. 26. 19:55
A gyümölcskocka (u1) elkészítési módja és hozzávalói.