Búvár túrós (Udate 1 ) recept



A tésztához: 15 dkg zabkorpa, vagy Norbi sütiliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 kefír
5 kanál olíva olaj
3 kanál porédesítő
1,5 kanál kakaó
egy kis csokoládé aroma (de ez el is maradhat)
tej
A túrós töltelékhez: 15 -20 dkg zsírszegény túró
1 tojás
reszelt citromhéj
édesítő ízlés szerint
A Búvár túrós (Udate 1 ) elkészítési módja:
A tésztához valókat egyszerűen összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Akkor jó, ha sűrűn folyós masszát kapunk. (Ha nem elég folyós, egy kis tejjel higíthatjuk.) A kikevert túróból kiskanállal apró halmokat teszünk a kakaós massza tetejére, ez majd sülés közben belemerül a masszába. Előmelegített sütőben megsütjük.
Ez az adag 1 kis méretű tepsihez, vagy 1 tortaformához elég. Ha a nagyobb tepsiben készíted, mindennek a dupláját vedd.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. jún. 14. 14:39
A búvár túrós (udate 1 ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.