Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Sajtos sonkás tekercs recept

Sajtos sonkás tekercs recept

A Sajtos sonkás tekercs hozzávalói:
A tésztához: 25 dkg teljes kiőrlésű, vagy Norbi süti liszt (A liszt fajtájától függ hogy 1-es vagy 2-es kódú lesz -e a süti)
1 dkg búzasikér (ha nincs, elmaradhat)
1 pohár sovány tejföl
3 kanál olívaolaj
1 kiskanál só
1 tojás + 1 a kenéshez
3 dkg élesztő kevés tejben, pici csipet cukorral.
Ha még szükséges, kevés sovány tej a tészta összeállításához.
A töltelékhez: 8-10 dkg házi füstölt sonka (én csak a száraz piros részét használtam)
10 dkg virsli
1 db lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
1-2 kanál olívaolaj
3 dkg delma light margarin
5 dkg Béres A. - féle sovány trappista sajt
bors


A Sajtos sonkás tekercs elkészítési módja:
A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasztjuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk és kevés olívaolajon elősütjük. Majd a ledarált virslit is 1-2 percre a sonkához adjuk és kicsit megborsozzuk. Kiszedjük a lábosból, és a visszamaradt zsiradékon megolvasztjuk a margarint, amibe az apróra vágott fokhagymát kissé megfonnyasztjuk. A lila hagymát vékonyra szeleteljük. (Én uborka gyalun szeltem le) A sajtot lereszeljük. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk ki. Megkenjük a fokhagymás margarinnal, majd vékonyan tejföllel is. Erre tesszük rá a sonkás, virslis tölteléket, majd a hagymaszeleteket és megszórjuk a sajttal. Felcsavarjuk és késsel trapéz alakú szeleteket vágunk. A tepsiben ne tegyük túl közel egymáshoz. Fél órát még kelesztjük, majd megkenjük tojással és reszelt sajtot, vagy szezám és lenmagot tehetünk rá. Megsütjük. (Ebből a mennyiségből nekem 15 db lett.)


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A sajtos sonkás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook