Lángos muffin (Update 1) recept



15 dkg Norbi liszt,
15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
3 dkg élesztő kevés langyos tejben, amibe 1 pici csipet cukrot tettem,
1 dkg búzasikér(ha nincs, el is maradhat)
1 dl sovány tejföl,
kb 2-2,5 dl sovány tej,
1 kisebb szem főtt, áttört krumpli,
1 kiskanálnyi só,
a tetejére tojás és sovány reszelt sajt.
A Lángos muffin (Update 1) elkészítési módja:
Az anyagokat összedagasztjuk, kelni hagyjuk, majd a szilikonos muffin formába adagoljuk a tésztát, amihez olajba mártott kanalat használunk.(Ha papírkapszliba tesszük, akkor kenjük meg olajjal a papírt, mert a tészta nem olajos és beleragadhat.) Csak félig töltsük meg a lukakat! Tetejét tojással megkenjük, sovány trappista sajttal megszórjuk, és szép pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Ez a lángos tészta egyébként olajban is kisüthető, csak úgy sokkal több kalóriát tartalmaz.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. aug. 20. 13:44
A lángos muffin (update 1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.