Szedertorta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Szedertorta hozzávalói:
A tésztához:
3 db tojás
2,5 kanál teljes kiőrlésü búzaliszt
1 kanál Glükonon
citromhéj reszelve
A tetejére: I.
1 csomag mirelit szeder
4 dl 1,5%-os tej
1 csomag pudding vaniliás, vagy tejszínes
1 kanál Glükonon
Még a tetejére II.
1 csomag tortazselé
20 csepp folyékony édesítő
4 dl víz


A Szedertorta elkészítési módja:
Kell hozzá egy kerek tortaforma, vagy mindegy milyen, csak levehető legyen az oldala. (később meglátjátok, miért) A sütőt előmelegítem. Amíg az melegszik a tojásfehérjét a cukorral felverjük , majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját, végül óvatosan belekeverjük a lisztet. Ezután beleöntjük az alul vajazott, lisztezett formába és berakjuk sülni. Ezidő alatt tetszőleges pudingporból, ízlés szerinti édesítővel 4 dl 1,5% tejjel kikavarjuk a port, és félretesszük. Újabb edénykét elővéve megint csak színre ízre tetszőleges tortazselatint készítünk elő. Ekkorra, ha ügyesek vagytok és a tészta nem égett szénné, mert azt lassan, közepes lángon kell sütni, elkészültünk szinte mindennel. Piskóta kijöhet, amíg hűl egy cseppet, addig megfő a puding , azt azonnal, forrón rá kell önteni a piskótalapra. Ekkor elő a zselatinnal, felfőzni leírás szerint, és kicsit félre lehet tenni. Ezután a formába, a puding tetejére rárakod a kedvenc összeállításodat, ami megint ízlés kérdése(legjobb ilyenkor a mirelit gyümölcsöt), majd ráöntöd a zselét és megvárod, hogy kihűljön. Ha kész, akkor az abroncsot eltávolítva ott pompázhat a remekmű.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szedertorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook