Jéghercegnő torta recept
A Jéghercegnő torta hozzávalói:Tésztához:
75 g búzaliszt
25 g cukor
50 g lágyvaj vagy margarin
1 tojássárgája (közepes méretű)
Tojáshab:
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Ezenkívül:
100 g étcsokoládé
Töltelék:
100 g fehércsokoládé
500 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Instant Zselatin Fix
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés reszelt citromhéj
A Jéghercegnő torta elkészítési módja:
Tészta: A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet egy konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton egységes tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába tesszük, elsimítjuk, megszurkáljuk villával, a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, majd megsütjük. Tojáshab: A cukrot összekeverjük a vanillincukorral. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel félkeményre felverjük. A cukorkeveréket lassan a habhoz adjuk, és keményre felverjük. A habot egy 8 mm-es csőátmérővel rendelkező nyomózsákba töltjük, és kis pöttyöket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután a tepsit a sütő alsó harmadába csúsztatjuk. A habcsókocskákat sütés után a sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A tészta köré sütőpapírral kibélelt sütőformát teszünk. 50 g étcsokoládét durva darabokra törünk, és vízfürdő felett kislángon megolvasztunk. Az olvadt csokoládét kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tésztaalapot megkenjük vele, és hagyjuk megkeménykedni rajta. Töltelék: A fehércsokoládét lereszeljük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a cukorral, vanillincukorral és a citromhéjjal elkeverjük. A habcsókocskák egy részét (maximum tizet) és a fehércsokoládé reszeléket belekeverjük a tejszínhabba. Ezt a masszát a tortaformában lévő tésztaalapra kenjük, elegyengetjük. A megmaradt habcsókokat ízlésesen a hab tetejére helyezzük, majd az egészet megszórjuk a maradék étcsokoládé reszelékével. A tortát legalább 5 óráig hűtjük.
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a 22 cm átmérőjű sütőforma alját kivajazzuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, a sütőformát levesszük róla.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2007. dec. 19. 08:34
A jéghercegnő torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.