Villám Sacher torta recept
A Villám Sacher torta hozzávalói:200 g lágyvaj vagy margarin
300 g porcukor
8 tojás
200 g lágy főzőcsokoládé
100 g sima liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 tasak Eredeti Dr. Oetker Pudingpor csokoládé
Kenéshez:
300 g meleg sárgabaracklekvár
Bevonat:
1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó ét
A Villám Sacher torta elkészítési módja:
A vajat, a porcukrot, a tojást és a csokoládét egy keverőtálba töltjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a pudingporral, majd a keverőtálba szitáljuk. Ezután kézi keverővel, eleinte alacsony, majd magas fokozaton az egészet jól elkeverjük. A tésztát egy kivajazott, belisztezett tortaformába (26 cm átmérőjű) töltjük, és az előmelegített sütő alsó részébe csúsztatva megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60 perc
A lehűlt tortát kettévágjuk, és a baracklekvár felével megtöltjük.
A megmaradt lekvárral megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd 1 óráig hideg helyen állni hagyjuk.
A tortabevonót a csomagoláson lévő előírás alapján előkészítjük, és a tortát bevonjuk vele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2007. szept. 28. 08:59
A villám sacher torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.