Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Banános szelet recept

Banános szelet recept

Kalória -

A Banános szelet hozzávalói:
Tészta:

5 tojás (közepes méretű)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelék:

3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília 500 ml tej 60 g cukor
3 evőkanál rum
200 g hideg tejszín

Bevonat:

7-8 banán
300 g étcsokoládé
2 evőkanál napraforgóolaj


A Banános szelet elkészítési módja:
Előkészítés: A tepsit kivajazzuk, és belehelyezünk egy sütőformát (30 x 30 cm). A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: Tészta: A tojást egy keverőtálban a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben hozzáadjuk, és a masszát további két percig keverjük a géppel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a masszához. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk, a sütő középső sütőrácsára csúsztatjuk, és megsütjük. Töltelék: A lapzselatint a csomagoláson lévő előírás szerint felolvasztjuk. A pudingporból a tasakon lévő előírást követve, viszont 60 g cukorral elkészítjük a pudingot. A zselatint kinyomjuk, és keverés közben a forró pudinghoz adjuk. A rumot belekeverjük. A pudingot keverőtálba öntjük, a forró felületre alufóliát terítünk, és hagyjuk a pudingot kihűlni. A tejszínt felverjük. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Bevonat: A banánt meghámozzuk, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A banánkarikákat sűrűn egymás mellett a töltelékre helyezzük. A csokoládét durva darabokra törjük, és víz fölött az olajjal, kislángon felolvasztjuk. A csokoládét egy sütőecset segítségével egyenletesen elosztjuk a banánkarikákon, és hagyjuk megszilárdulni. A sütőformát óvatosan eltávolítjuk. A süteményt tálalásig hideg helyen tároljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni a tepsiben, a sütőformából nem vesszük ki.


(kb. 18 db)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A banános szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook