Mandarintorta recept
A Mandarintorta hozzávalói:Tepsi:
Sütőpapír
Tészta:
125 ml víz
25 g lágyvaj vagy margarin
1 csipet só
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2-3 tojás (közepes nagyságú)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Töltelék:
175 g mandarin
400 g hideg tejszínhab
200 g joghurt (3,5%-os)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Egy narancs reszelt héja
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
A Mandarintorta elkészítési módja:
A vizet a vajjal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, és egy keverőedénybe töltjük. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük. A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk. A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. jan. 11. 09:39
A mandarintorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.