Tejszínes almatorta recept
A Tejszínes almatorta hozzávalói:Gyúrt tészta:
250 g liszt
1 ˝ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
125 g lágyvaj vagy margarin
1 evőkanál víz
Krém:
1 kg alma
Kevés fahéj
2 tasak Eredeti Dr. Oetker Vanília Puding 750 ml almabor 250 g porcukor 400 g lehűtött tejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés kakaópor (cukrozatlan)
A Tejszínes almatorta elkészítési módja:
Alsó és felső sütés esetén a sütőt előmelegítjük. A lecsatolható oldalú tortaforma (26 vagy 28 cm átmérőjű) alját kizsírozzuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk, többször egy villával megszurkáljuk, és felcsatoljuk a forma oldalát. A maradék tésztát hosszú henger alakúra formázzuk, és a forma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy 3-4 cm magas perem keletkezzen. A krémhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és fahéjjal megszórjuk. A pudingporból a tasakon található leírás szerint, de csak 750 ml almaborral és 250 g cukorral pudingot készítünk. Az almaszeleteket azonnal a forró pudingba keverjük, és egyenletesen a tortaformába öntjük. Alsó és felső sütés: kb.170 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb.150 °C (előmelegítés nélkül) Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül) Sütési idő: kb. 60 perc A süteményt 15 percig a formában hűlni hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma oldalát. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt süteményre kenjük. Kakaóporral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Az almabort helyettesíthetjük almalével vagy almalé és fehérbor keverékével.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2007. szept. 21. 08:10
A tejszínes almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.