Csokis-epres torta recept
50 perc
A Csokis-epres torta hozzávalói:
Tészta: 1 tasak reszelt csoki
125 g liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
100 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
3 evőkanál tojáslikőr
Krém:750 g eper
1 cs. vanília pudingpor
2-3 evőkanál cukor
400 ml tej
Máz: 1 tasak piros tortazselé
3 evőkanál cukor
300 ml víz
kevés darált pisztácia
A Csokis-epres torta elkészítési módja:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőedénybe szitáljuk. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotképpel2 percig keverjük. Végül belekeverjük a megolvasztott tortabevonót is. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett gyümölcstortaformába és a sütő alsó harmadában megsütjük. Sütés után a süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borírjuk és hagyjuk kihűlni. A pudingot a tasakon található leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük, a tortára öntjük és a hagyjuk kihűlni. Az eper kb. harmadát félbe végjuk és a tészta pereme mentén körberakjuk a tortán. A maradék eoret a torta közepén felhalmozzuk. A tortazselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük, a tortára csurgatjuk és azonnal megszórjuk a darált pisztáciával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ercsu75, 2010. aug. 25. 15:05
A csokis-epres torta elkészítési módja és hozzávalói.