Diós csúcsok recept
A Diós csúcsok hozzávalói:A tésztához
210 g cukor
3 tojásfehérje
15 g liszt
1 cs vaníliás cukor
110 g finomra őrölt dió
A krémhez
1 evőkanál rum
75 ml tejszín
120 g csokoládé
25 g margarin
A díszítéshez
30 g durvára őrölt dió
1 cs tortabevonó
A Diós csúcsok elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Zsírral vagy sütőmargarinnal kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. A tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesztjük, majd olvasztott tortabevonóval leöntjük, és dióval szórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 24. 19:32
A diós csúcsok elkészítési módja és hozzávalói.