Vaníliás áfonyadzsem recept
A Vaníliás áfonyadzsem hozzávalói:1250 g áfonya
500 ml narancslé
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük, és kimérjük a megfelelő mennyiséget.
A Vaníliás áfonyadzsem elkészítési módja:
Az áfonyát a narancslével és a vaníliás cukorral egy nagy főzőedénybe tesszük, és jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni a dzsemet, akkor 100 ml narancslevet helyettesíthetünk 100 ml rummal.
Az alkoholt a főzés után keverjük dzsemhez.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2007. aug. 31. 07:59
A vaníliás áfonyadzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.