Körte – alma dzsem Calvadosszal recept
A Körte – alma dzsem Calvadosszal hozzávalói:650 g körte
600 g alma
150 ml Calvados (almabor párlat)
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
A Körte – alma dzsem Calvadosszal elkészítési módja:
Előkészítés: A körtét és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és finom szeletekre vágjuk. Mind a gyümölcsből, mind a Calvadosból kimérjük a megfelelő mennyiséget. Elkészítés: A gyümölcsöt, a Calvadost és a citromsavat egy főzőedényben jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2007. aug. 17. 15:05
A körte – alma dzsem calvadosszal elkészítési módja és hozzávalói.