Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Körte – alma dzsem Calvadosszal recept

Körte – alma dzsem Calvadosszal recept

A Körte – alma dzsem Calvadosszal hozzávalói:
650 g körte
600 g alma
150 ml Calvados (almabor párlat)
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1


A Körte – alma dzsem Calvadosszal elkészítési módja:
Előkészítés: A körtét és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és finom szeletekre vágjuk. Mind a gyümölcsből, mind a Calvadosból kimérjük a megfelelő mennyiséget. Elkészítés: A gyümölcsöt, a Calvadost és a citromsavat egy főzőedényben jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A körte – alma dzsem calvadosszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook