Banáner recept
Zsírszegény
A Banáner hozzávalói:
Hozzávalók
900 g eper,
350 g banán,
1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav,
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1:
A Banáner elkészítési módja:
Előkészítés: A megmosott epret lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A banánt meghámozzuk és felaprítjuk. Elkészítés: A gyümölcsöket, a citromsavat és a befőzőcukrot egy főzőedényben elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, legalább 3 percig forrni hagyjuk - továbbra is keverve -, ezután levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal befőttesüvegekbe töltjük, és 5 percre fejre állítjuk.
TIPP:
A Befőzőcukor Extra 2:1 helyett használhatunk
Dzsemfix Extra 2:1-et is.
Kategória: Turmixok receptjei
A receptet beküldte: Svicuska, 2007. jún. 26. 16:54
A banáner elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.