Szilvalekvár - sütőben recept
300 perc
A Szilvalekvár - sütőben hozzávalói:
2 kg szilva,
2 ek. ecet,
40 dkg cukor,
A Szilvalekvár - sütőben elkészítési módja:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, ledaráljuk. Ecettel kiöblítünk egy tepsit, belerakjuk a szilvapépet, és a 140 C fokra előmelegített sütőben 3-4 órát sütjük. Keverni tilos, mert akkor leég! Kivesszük a sütőből és átöntjük egy lábasba. Hozzáadjuk a cukrot. (Alapszabály: 1 kg szilvasziruphoz 20 dkg cukor kell!) Folyamatosan kevergetve további 15-20 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetjére - vagy két celofán közé- tartósítószert teszünk, és szárazgőzben hagyjuk kihülni!
Nagyon egyszerű és finom! Kezdő háziasszonyoknak is sikerül!
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. júl. 31. 23:50
A szilvalekvár - sütőben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.