Áfonya lekvár recept
Az Áfonya lekvár hozzávalói:Hozzávalók kb. 6 db 2 dl-es üveghez:
1 kg áfonya
1 citrom leve
1/2 mokkáskanál õrölt koriander
1 kg befõzõ cukor
Az Áfonya lekvár elkészítési módja:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kissé összetörjük (villával szétnyomkodjuk).A gyümölcshúst összekeverjük a citromlével, a korianderrel és a cukorral. Lefedjük, és kb. 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 4 percig rotyogtatjuk. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtetõre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. júl. 5. 09:29
Az Áfonya lekvár elkészítési módja és hozzávalói.