Almás-barackos sült metélt recept


30 dkg széles metélt tészta
50 dkg alma
2 egész tojás
6 dkg vaj
3 evõkanál sárgabaracklekvár
1 mokkáskanál õrölt fahéj
ízlés szerint porcukor.
Az Almás-barackos sült metélt elkészítési módja:
A tésztát eltördelem és forrásban lévõ sós vízben megfõzöm. Lecsöpögtetem és leöblítem, majd összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. Az almát meghámozom, kicsumázom és nagy lyukú reszelõn lereszelem. A tojásokat habosra verem, hozzáadom a sárgabaracklekvárt, a fahéjat és a reszelt almát. Jól összekeverem, ezután kevés porcukorral ízesítem. A maradék vajjal kikenek egy tûzálló tálat vagy tepsit, és egy réteg fõtt tésztával kirakom az alját. Erre rásimítok egy réteg almás tölteléket, majd a tésztával folytatom. Addig rétegezem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére alma kerüljön. Elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm, és kockákra vágva tálalom. Hidegen is, melegen is egyformán kitûnõ.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:40
Az almás-barackos sült metélt elkészítési módja és hozzávalói.