Csirkegombóc leves recept


1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)
1-2 evõkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
1 csokor kapor
fél citrom reszelt héja és leve
1 mokkáskanál õrölt gyömbér
1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág
ízlés szerint só.
A Csirkegombóc leves elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkeaprólékot másfél liter sózott vízben, kuktafazékban puhára fõzöm, majd levétõl leszûrve kicsontozom. A húst nagyon apróra vagdalom. Ha kihûlt, összekeverem a felvert nyers tojással, a fûszerek felével és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálok a lágy masszából. Az átszûrt csirkelébe belerakom a maradék fûszert és a finomra vagdalt kaprot, majd felforralom, és beleteszem a gombócokat. Kis lángon addig forralom, amíg a gombóc a leves tetejére nem jön.
Izének kellemesen savanykásnak kell lennie, ha nem elég pikáns, még egy kevés citromlével ízesítem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:32
A csirkegombóc leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.