Macedón főzelék recept


20 dkg sárgarépa,
15 dkg karalábé,
1 kisebb zeller,
1/2 kg zöldborsó,
15 dkg füstölt szalonna,
5 dkg rizs,
5 dkg spagetti,
6 dkg reszelt sajt
A Macedón főzelék elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és félig kisütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, karalábét, zellert, majd a borsót. Sózas után lefedjük, és pároljuk. Mielőtt tálalnánk, főtt rizst és a tördelt ftt spagettit hozzákeverjük a főzelékhez. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk, de fogyasztható főtt tojás reszelékével is.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:12
A macedón főzelék elkészítési módja és hozzávalói.