Betakart diós metélt recept


30 dkg vékony metélt
15 dkg darált dió
8-10 dkg porcukor
3 dkg vaj; a tetejére 3 tojásfehérje
3 evõkanál sárgabaracklekvár
2 evõkanál porcukor
csipetnyi só
A Betakart diós metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon sós vízben megfõzöm, leszûröm, leöblítem, majd az olvasztott vajra szedem. Jól összekeverem. Ugyancsak összekeverem a porcukorral és a darált dióval, ezután az egészet beleöntöm egy tûzálló tálba. A tojásfehérjékbõl vert kemény habot tovább verem a porcukorral és a sárgabaracklekvárral, majd a tészta tetejére simítom. Elõmelegített, forró sütõben sárgásbarnára sütöm.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:39
A betakart diós metélt elkészítési módja és hozzávalói.