Kókuszos fincsi resztelt recept
A Kókuszos fincsi resztelt hozzávalói:A tésztához
20 dkg Rama
30 dkg finomliszt
2 tojássárgája
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
A tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama
A tetejére
20-25 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg mazsola
10 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg finomliszt
A Kókuszos fincsi resztelt elkészítési módja:
A hideg Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy Ramával kikent 35x20 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Ha nincs ekkora tepsink, akkor nagy tepsibe is tehetjük, de ne nyújtsuk ebben sem nagyobbra a tésztát, mert túl vékony lesz. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl. Közben egy kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, megkenjük vele a tésztát és rászórjuk a mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Nem kell felverni a fehérjét. Folyton kevergetve felforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet. A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük és elsimítjuk. A sütőbe visszatoljuk és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. júl. 23. 08:38
A kókuszos fincsi resztelt elkészítési módja és hozzávalói.