Lekváros pite maradék főtt krumpliból recept
A Lekváros pite maradék főtt krumpliból hozzávalói:25 dkg előző napi főtt krumpli
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
só
citromhéj
lekvár pl. sárgabarack
darált dió
A Lekváros pite maradék főtt krumpliból elkészítési módja:
A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk. A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon! A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral. Ha sárgabaracklekvárt használunk, akkor megszórjuk darált dióval is. (Én most bodzalekvárosat is készítettem, arra reszelt citromhéj is került.) A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele a lekváros részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x45 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. jún. 27. 09:35
A lekváros pite maradék főtt krumpliból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.