Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lekváros pite maradék főtt krumpliból recept

Lekváros pite maradék főtt krumpliból recept

A Lekváros pite maradék főtt krumpliból hozzávalói:
25 dkg előző napi főtt krumpli

10 dkg vaj

15 dkg cukor

1 tojás

25 dkg liszt

1 cs sütőpor



citromhéj

lekvár pl. sárgabarack

darált dió


A Lekváros pite maradék főtt krumpliból elkészítési módja:
A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk. A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon! A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral. Ha sárgabaracklekvárt használunk, akkor megszórjuk darált dióval is. (Én most bodzalekvárosat is készítettem, arra reszelt citromhéj is került.) A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele a lekváros részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x45 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lekváros pite maradék főtt krumpliból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook