Sárgabarackos gombóc recept
50 perc
470 kcal
1 KG FŐZNI VALÓ KRUMPLI
30 DKG LISZT
4 DKG VAJ
2 TOJÁSSÁRGÁJA
SÓ
RESZELT CITROMHÉJ
15 KEMÉNY SÁRGABARACK
10 DKG MARCIPÁN VAGY 15 DB KOCKACUKOR
10 DKG VAJ
8DKG ZSEMLEMÓRZSA V.KÓKUSZRESZELÉK
CUKOR
A Sárgabarackos gombóc elkészítési módja:
A KRUMPLIT MEGFŐZZÜK,ÖSSZETÖRJÜK,MAJD A LISZTTEL,A VAJJAL,A TOJÁSSÁRGÁJÁVAL,CSIPET SÓVAL ÉS A CITROMHÉJJAL TÉSZTÁVÁ GYÚRJUK. 15 EGYENLŐ ADAGRA OSZTJUK.A BARACKOT FELNYITJUK,A MAGOKAT KISZEDJÜK.HELYÜKRE EGY MARCIPÁNDARABOT V.1-1 KOCKACUKROT TESZÜNK.MINDEN EGYES BARACKOT TÉSZTÁVAL BEVONUNK,ÉS A TÉSZTABEVONAT SZÉLEIT JÓL LEZÁRJUK. A GOMBÓCOKAT ENYHÉN SÓS,FORRÁSBAN LÉVŐ VÍZBEN KB.10 PERCIG FŐZZÜK,MAJD KIVESSZÜK,ÉS JÓL LECSÖPÖGTETJÜK.A VAJAT EGY SZÉLES EDÉNYBEN FELHABOSÍTJUK,ÉS A ZSEMLEMORZSÁT,V.A KÓKUSZRESZELÉKET MEGPIRÍTJUK BENNE. A GOMBÓCOKAT MEGFORGATJUK A KEVERÉKBEN,ÉS ÍZLÉS SZERINT PORCUKORRAL MEGSZÓRJUK.BARACKLEKVÁRRAL LEÖNTVE TÁLALJUK.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA, 2008. júl. 23. 19:49
A sárgabarackos gombóc elkészítési módja és hozzávalói.