Almás süti Csöpitől recept


10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 vaniliáscukor, reszelt citromhéj, csipet só
2 tojás
15 dkg liszt
1 sütőpor
1 evőkanál tej
Töltelék:
1/2 kg alma
25 dkg olvasztott vaj
4 dkg mazsola
Bevonat:
1 evőkanál sárgabarack lekvár
1 ek. víz
Az Almás süti Csöpitől elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverem, utána a tojás és a sütőporos liszt kerül bele. A kikent sütőformába öntöm a tésztát és elsimítom. A meghámozott, kimagozott almát koszorú formában a tésztára teszem, mazsolával megszórom. Az almát vajjal megkenem. Előmelegített villanysütőben 170 fokon kb. 25 percig sütöm. A bevonathoz a lekvárt vízzel elkeverve sűrüre főzöm, a süteményt ezzel a bevonattal bekenem amint megsült, hagyom kihűlni.
24 cm átmérőjű tortaformában sütöm, ha nagy tepsiben készítem, akkor dupla mennyiséget veszek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ágo54, 2008. dec. 29. 16:40
Az almás süti csöpitől elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.