Húsvéti sonkatorta recept
A Húsvéti sonkatorta hozzávalói:30 dkg darált sonka (a főtt sonka szeletelésénél leesett széleket használom fel)
1 tasak Knorr pörkölt Rafinéria
2 fej hagyma
4 db főtt tojás
2 db paradicsom
2 db TV paprika
20 dkg trappista sajt
2 evőkanál étolaj
1 db mirelit leveles tészta
1 teáskanál kömény
A Húsvéti sonkatorta elkészítési módja:
A kiolvasztott leveles tésztát 1,0-0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Kiolajozott tortaformába simítjuk úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. Kevés olajon a karikára vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a darált sonkát és a Knorr pörkölt Rafinéria alappal elkeverjük. Mikor kész, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és paradicsomot. A tésztára borítjuk a lecsószerű alapot, ráhelyezzük a karikázott tojásokat, és bőségesen meghintjük a sajttal. A tészta 4 fülét visszahajtjuk, összenyomkodjuk, és meghintjük egész köménnyel és reszelt sajttal. Hideg sütőbe tesszük és kb. 200 fokon 20 percig sütjük. Cikkekre vágvam zöldségekkel díszítve kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ágo54, 2008. márc. 22. 06:45
A húsvéti sonkatorta elkészítési módja és hozzávalói.