Fűszeres pecsenye krumplitortával recept
A Fűszeres pecsenye krumplitortával hozzávalói:1,5 kg kicsontozott rövidkaraj,
2 evőkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj,
só, frissen őrölt bors,
2 teáskanál paprika,
2 teáskanál köménymag,
1 evőkanál liszt,
5 dl húslé
A körethez:
1 kg burgonya,
5 dkg olvasztott vaj,
10 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
fekete olívabogyó
A Fűszeres pecsenye krumplitortával elkészítési módja:
A kicsontozott húst egyben hagyva sózzuk, majd tepsibe téve locsoljuk meg olajjal vagy olvasztott vajjal. Kevés vízzel süssük egy órán át. Szórjuk rá a köménymagot, paprikát, borsot, süssük tovább közepes lángon még egy órán át. Forraljuk fel a húslét, adjunk hozzá a leszűrt zsiradékból egy kanálnyit, majd liszttel sűrítsük a mártást. Fűszerezzük ízlés szerint. A hámozott, kockázott burgonyát sós vízben főzzük puhára. Leszűrve, vajjal, tejjel készítsünk belőle pürét. Kerek tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg alaposan zsemlemorzsával az oldalát is, és hűtsük le húsz percre. A hideg formát töltsük meg a pürével. A tetejére szórjunk reszelt sajtot. Nyomkodjunk bele olajbogyót. Morzsoljunk rá vajdarabkákat, majd sütőben süssük át. A húst szeletelve, a mártást csészében, a burgonyát cikkekre vágva tálaljuk. A tányérokat frissen szeletelt lilahagymával díszíthetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ágo54, 2008. jan. 18. 07:08
A fűszeres pecsenye krumplitortával elkészítési módja és hozzávalói.