Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal recept
A Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal hozzávalói:Hozzávalók a nyúlkolbászhoz:
1 kg kicsontozott nyúlhús, darálva (én combfilét használtam)
25 dkg sertés szalonna, darálva
12 g só
20 g fokhagyma
3 evőkanál morzsolt,
szárított csombor (a friss még jobb lett volna)
3 g frissen őrölt fekete bors
Hozzávalók a csicsóka krémleveshez:
fél kg csicsóka
2-3 salotta hagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
1 liter húsalaplé
2 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
a tálaláshoz pár csepp olívaolaj és egy csepp pesto (opcionális)
A Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal elkészítési módja:
A kolbászhoz a darált nyúlhúst és szalonnát összegyúrom a fűszerekkel és vékonybélbe töltöm, majd kevés vajon, vagy zsíron, 160 fokra előmelegített sütőbe szép pirosra sütöm (kb 60 perc kellett neki). A csicsóka krémleveshez meghámozom a csicsókát, azonnal hideg vízbe teszem, mert a burgonyához hasonlóan gyorsan barnul (oxidálódik). A megtisztított, felaprított salottát üvegesre dinsztelem az olívaolajon, rádobom a felkockázott csicsókát és pár percig együtt pirítom. Felöntöm annyi húsalaplével, hogy jól ellepje, majd sózom, borsozom és puhára főzöm. Simára turmixszolom a tejszínnel, ha túl sűrű lenne, forró alaplével hígítom. Tányérba merem, megpöttyözöm olívaolajjal, egy csepp zöld pesto-val és a sült nyúlkolbásszal tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 12. 07:31
A csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.