Csicsóka fasírt recept
A Csicsóka fasírt hozzávalói:10-12 db közepes csicsóka
liszt
ízlés szerint: őrölt bors,
vegamix,
só,
petrezselyem,
fokhagyma
olaj,
vagy ghí a kisütéshez,
vagy a tepsi kenéséhez.
A Csicsóka fasírt elkészítési módja:
A csicsókát, amit jó alaposan megtisztítottunk, kefével megsúroltunk lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk pár percig, ezután a levétől kinyomkodjuk. Hozzátesszük a lisztet és ízlés szerint a fűszereket, amit természetesen tovább variálhatunk. ( pl. vöröshagyma, snidling…) Alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, majd kicsit ellapítjuk. Süthetjük forró olajban, vagy tepsiben, mindkettő nagyon finom
A tepsisnek nagy előnye, hogy nem szívja tele magát zsiradékkal. A reszelésből kimaradt csicsóka darabokat, forró ghíben meg lehet sütni Bármilyen főzelék mellé kiváló feltét, de egy hatalmas adag salátával is nagyon finom!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 10. 07:15
A csicsóka fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.