Sárgaborsó krémleves pirított laskagombával recept
A Sárgaborsó krémleves pirított laskagombával hozzávalói:25 dkg sárgaborsó
1 hagyma
1 sárgarépa
fél zellergumó
10 dkg laskagomba
1 dl tejszín
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
só
bors
A Sárgaborsó krémleves pirított laskagombával elkészítési módja:
Előző nap a sárgaborsót átválogatjuk, majd bő vízben többször átmossuk, és beáztatjuk. Másnap újbóli átmosás után feltesszük főni. Teszünk hozzá szeletelt zellert és hagymát, valamint egy egész sárgarépát is, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg megpuhul. 2 evőkanál lisztből és 1 evőkanál olajból zsemleszínű rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele, majd a tejszínt is belekeverve dúsítjuk. Vékonyra szeleteljük a laskagombát, 3 evőkanál lisztbe forgatjuk a szeleteket, és 3 evőkanál olajban megsütjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla felesleges zsiradékot, és a leves tetejére szórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 9. 07:08
A sárgaborsó krémleves pirított laskagombával elkészítési módja és hozzávalói.